+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Tarot a coachingban

A pár hetes szünetben, amíg eltűntem, a tarot ismereteimet fejlesztettem. A tarot kártya már annyira az életem részévé vált, hogy tulajdonképpen mindenhova magammal viszem. Tarot kártyát vetek elemzésre várókkal, coacheekkal, barátnőkkel, vagy csak úgy egy társaságban. Tapasztalataim szerint az emberek kétkedéssel fogadják, egészen addig, amíg nem találkoznak vele. Mondhatom, hogy 10 emberből 8 azt állítja, nem hisz benne, de kíváncsi rá. Amikor pedig dobunk pár kártyát aktuális problémára, meglepődnek. Ugyanis nagggyon durván beletrafálok.

Nagy felkiáltójellel szeretném kiemelni, hogy nem jóslok!!!

Bárki, aki jóslatra, békanyálra, macskafarokra és kristálygömbre vágyik, az keressen más platformot! Kizárólag az intuícióra és a személyes képzettársításra építek. Tarot kártyát önismereti fejlesztésre használunk. A képek összekötik a tudatos ént a tudattalannal, és amikor a kártyákról beszélünk, saját érzéseinkről és a helyzetünkről beszélünk. Amikor mghatároztuk a problémát, továbbmegyünk, és boncolgatjuk az akadályokat, keressük a megoldásokat, ami a kérdező személyes megoldása. 

Lássunk egy példavetést is, amit egy ismerősömnek húztam régebben:

A probléma, amivel leültünk beszélgetni az volt, hogy úgy érzi, kezdi elveszteni a kontrollt az életében, és nem érzi jól magát a bőrében. Az első kártya a helyzet maga, a második az akadály, a harmadik a megoldás. A párbeszédet rövidítve írom, de ez a lényeget nem érinti.

HELYZET: Megkérdeztem tőle, mit lát az első kártyán, ami leírja a problémáját. Ő egy olyan nőt látott rajta, aki védekezni kényszerül, mert arra számít, hogy megtámadják. Továbbmentünk: - Látsz a képen ellenséget? - Nem. - Ki lehet az ellenség? - Senki. Nincs ellenség. A nő magával harcol. Én is magammal harcolok.

AKADÁLY: - Mi lehet a háttérben, ami megakadályozza, hogy jobban érezd magad? Mit látsz a kártyán? - Egy olyan nőt, aki nagy terhet cipel, és nem segít neki senki. - Mit tehetne ez a nő, hogy könnyebb legyen neki? - Letehetné a botokat, szólhatna valakinek a környezetében, hogy segítsenek cipelni. - Van olyasmi az életedben, ami ilyen nehéz neked, és egyedül birkózol meg vele? - Igen, a helyzet miatt magam vásárolok édesanyámnak munka után, de sajnos a város másik végében lakik, és az utazással sok idő megy el. Mikor hazaérek, az otthoni munka vár. Estére hulla vagyok.

MEGOLDÁS: - Mit látsz ezen a képen, ami segítene a megoldásban? - Egy férfit, aki határozottan irányítja az életét. Kiválasztotta a segítőit, és biztosan tartja a kezében a gyeplőt. - Mi segíthetne neked, hogy Te is ilyen biztosan irányítsd az életedet? - Talán kérhetnék segítséget a bevásárlásban. A fiam azon a vonalon jár iskolába, ahol a nagymamája lakik. Megkérhetném, hogy néha vásároljon ő be, és ugorjon be a nagymamájához. Így ők is többet találkozhatnának, és nekem is több időm maradna magamra. Arra is megkérhetném, hogy többet segítsen otthon, így este jutna arra időnk, hogy leüljünk tanulni. - Mire van ahhoz szükséged, hogy ezt megbeszéld vele? - Elhatározásra. Ma este meg is beszélem vele!

És így történt. A fia szívesen segített neki, nem is került nagy áldozatba, hiszen az iskola nem volt messze a nagyitól. A nagyi nagyon örült, hogy így legalább láthatja az unokáját, anyuka meg nyert egy kis szabadidőt. 

A fenti példa egyben egy jó coaching példa is. A coach semmit nem eröltet, nem magyaráz, a coachee magától jön rá a megoldásra. A lényeg a kérdés. És persze egy csodálatos tarot pakli!

 

Blog

Aktualitás: 2022-es előrejelzés

Korkülönbség a párkapcsolatban

3 tévhit az asztrológiával kapcsolatban

Aktualitás: 2021. szeptember 27-től hátrálni kezd a Merkúr... is...

Dühkezelési tippek a Mars-Plútó szembenállás apropóján

Minden egy jó kérdéssel kezdődik

Tarot a coachingban

Asztro-kvíz: Interjú a sztárral

Asztrológiai elemzés: A Bitcoin képlete

Asztro-kvíz: Ki lehet ez a nem tipikus Halak-zseni?

Asztro-kvíz: Ki lehet ő?

Asztrológiai elemzés - Steve Jobs

Asztrológiai elemzés - Hugh Hefner

Aktualitás: 2021 éves elemzés

Aktualitás: A Vízöntő-korszak

Asztrológia elemzés - Nikola Tesla

Asztrológiai elemzés: Alain Delon és Romy Schneider szinasztria

Asztrológiai elemzés - Kurt Cobain

Asztrológiai elemzés - Frank Sinatra

Aktualitás: Jupiter és Plútó együttállás 2020. november 12-én

Pontosítás az asztrológiában

Aktualitás: Jupiter és Neptunusz szextil október 12-én

Aktualitás: Mars kvadrát Plútó 2020. október 9-én

Asztrológiai elemzés: Jennifer Aniston és Brad Pitt szinasztria

Aktualitás: Önérvényesítés az őszi napéjegyenlőség időszakában 2020. szeptember 22-től

Aktualitás: Konfliktuskezelési tippek a Mars retrográd mozgásához kapcsolódóan

Aktualitás: A Mars retrográd mozgásba fordul 2020. szeptember 9-én

Aktualitás: Vénusz-Szaturnusz szembenállás 2020. szeptember 2-án

Asztrológiai elemzés: Halle Berry és az Oscar díj (Szörnyek keringője, 2002)

I. ház

12. ház II.

12. ház I.

Asztrológiai elemzés: Tina Turner

Asztrológiai elemzés: Alain Delon

Asztrológiai elemzés: John Fitzgerald Kennedy