+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Asztrológiai elemzés - Frank Sinatra

Francis Albert Sinatra 1915. december 12-én 3 órakor született Hobokenben (New Yersey) olasz bevándorlók egyetlen gyerekeként. Édesanyja már gyerekként is sikeresnek nevelte, valósággal imádta, ezért Frank már egészen korán meg volt arról győződve, hogy különleges. 

Születésekor megsérült a dobhártyája (emiatt katonának sem mehetett), és akkor keletkezett az arcán a jól ismert heg is.

Fiatalon már egy bárban énekelt, és mivel jóképű fiatal volt (Mérleg aszcendens), a nőknél nagy sikerei voltak. Eleinte együttesben játszott, majd 1943-ban önállósódott. A negyvenes években már akkora sikerei voltak, hogy elkezdték a Hangnak hívni. Kipróbálta magát színészként is. Sikerei csúcsán magánéleti botránya visszavetette a lendületét. (Ava Gardner miatt elhagyta első feleségét, és négy gyerekét). Azonban nem adta fel, keményen dolgozott, és az ötvenes években sikerült is visszahódítani a közönség szívét.

Nemcsak énekesként, hanem színészként is nagyszerű volt, több Grammy-, Golden Globe, és Oscar-díjat is kapott. Saját lemezcéget és filmprodukciós vállalatot is alapított.

Négyszer nősült, és háromszor volt eljegyezve, ám gyerekei csak első feleségétől születtek. Velük jó kapcsolatot ápolt.

A botrányok nem kerülték el, volt szó a sajtóban nőügyeiről, maffia-kapcsolatokról is, de ő ezt végig tagadta.

1998. május 14-én halt meg Los Angelesben.

Lássuk akkor, mit látnak ebből az asztrológusok.

Napja a Nyilasban, a 2. házban áll. A Nyilas jegy egy nagyon erőteljes, optimista, tüzes, fáradhatalan jegy. Szenvedélyes, képes másokat lelkesíteni. A Nyilas Nap a második házban pedig nagyon jó üzleti képességeket mutat, szerencsét a pénzügyekben. Nos, ez teljesült, vagyonos volt, jó befektetései voltak. A pénzre egész életében nem volt gondja.

Halak Holdja az ötödik ház csúcsán a kreativitás, szerelem, gyerek témát világítja be. Ráadásul ebben a házban áll a Jupiterje is. A színpadon érezte magát igazán elemében, és igaz, ami igaz, nagy szerepet játszott életében a szerelem, és a gyerekei is. Azt már ne is említsem, mennyire kedvelte a szerencsjátékokat. A Nap és Hold jegyének is az uralkodó bolygója a Jupiter, így ennek a két égitestnek a hatása összeadódik, és még ütősebb a képletben. Kreativitásáról csak annyit, hogy életének későbbi éveiben még a festészetben is alkotott. Egyáltalán nem csoda, hogy Sinatrát egyszerűen lehetetlen volt bekorlátozni. Hatalmas volt a szabadságvágya, és magát megmutatni akaró szándéka.

Mars bolygója a X. házban van Oroszlánban. Na, ezen egyáltalán nem lepődtem meg. Mi más is illene az ő karrier házába, mint egy ilyen uralkodó jegy, amit ráadásul még a benne található kezdeményező, aktív Mars is erősít? Ilyen állások mellett egyszerűen nem lehet nem sztárnak lenni.

Aszcendensének az ura, a Vénusz a harmadik házában van Bakban. Ez egy nagyon érdekes állás, a Baknak ugyanis a Szaturnusz az ura, ami pontos szembenállásban helyezkedik el a Vénusszal. A harmadik ház a tanulmányok háza. Több cikket el kellett olvasnom, míg ezt az analógiát megfejtettem, de sikerült. Mivel Sinatra szegény családból származott, apja írni sem tudott, és az oktatás nem volt központi probléma a családban. Nem is jutott tovább a középiskolánál, a szaturnuszi korlátozást tehát ezen a területen élte meg.

A IV. háza, a család háza Vízőntőben áll, benne az Uránusszal. A Vízöntő uralkodó bolygója a Szaturnusz és az Uránusz. Mivel az Uránusz is itt áll, ezért ez az otthon területén nagyon jó helyzetet jelöl. Sinatra édesapját a legnagyobb tiszteletben tartotta, a sportszeretetét is tőle örökölte (édesapja boxolni tanította). Sinatrának nagy szüksége volt arra, hogy az otthonában is független maradhasson, és ne korlátozza le semmi. Talán nem véletlen, hogy csak első feleségétől született gyereke, a többiektől nem. A Vízöntő analógia ugyanakkor magasabb szellemiségre is utal. Az, hogy vagyonával támogatta a rászorulókat, és évente dollármilliókat utalt alapítványoknak, az ebbe a szellemiségbe tökéletesen belefér.

A hatodik ház, a munka háza Kosban kezdődik. Nos, ez egy türelmetlen, aktív, esetenként agresszív jegy, mint ahogy az a munkamoráljában meg is nyilvánult. Szeszélyes volt, jajj volt annak, aki szembeszegült a kívánságaival. Dívaként viselkedett, de ugyanakkor tökéletességre is törekedett. Hangstúdióban a számokat csak egyszer volt hajlandó felénekelni, a stáb oldja meg a felvételt, ahogy tudja. Tudatában volt annak, hogy tehetséges, és azt akarta, hogy ezt mindenki tudja is róla.

A kapcsolatok háza a VII. ház is még Kosban kezdődik, a Mars, a ház ura pedig a X. házban áll. Egy ilyen állásnál tulasjdonképpen az egész magánélete a nyilvánosság előtt zajlott. Már édesanyja is kielégítette minden kívánságát, de partnerkapcsolataiban is azt várta el, hogy a hódított nő is imádja őt teljes isteni valójában. Első felesége ennek sokáig eleget is tett, majd végül megunta. Második felesége Ava Gardner pedig nem volt arra képes, hogy otthon várakozzon férjére, míg az a lokálokat és kaszinókat látogatja. Ő saját jogán is híres volt, és nem volt hajlandó a háttérbe szorulni. Házasságuk botrányokkal teli volt, majd gyorsan véget is ért. Két másik felesége, Mia Farrow és Barbara Marx már jobban el tudták játszani azt a szerepet, amit kínált nekik. 

A halál, titkok és közös pénzügyek háza, a 8. ház Bikában kezdődik, ennek az uralkodója a Vénusz pedig már említettem, a 3 házban áll szemben a Szaturnusszal. Ez a szembenállás is jelölő lehet a mániákus depresszióra, amitól szenvedett. 

Kilencedik házában (felsőbb tanulmányok, hit, utazás) a Szaturnusz található, ami ugye azt mutatja, hogy nem érdekelte a felsőoktatás. A házban ugyanakkor a Plútó is megtalálható. Ő nemcsak, hogy külföldön is hatalmas ismertségre tett szert, de a hithez való hozzáállása is igazán plútói átalakuláson ment keresztül. Amikor első feleségétől elvált, és feleségül vette a már elvált Avát, a katolikus egyházzal megszakadt a kapcsolata, majd évekkel később újra megjelent, adományozott pár dollármilliót katolikus alapítványoknak, és a kapcsolat helyreállt. De nemcsak ez mutatja ezt az analógiát. Tagadta az előítéleteket. Első filmje, amiért Oscar-jelölést kapott, az előítéletekről szól: „The House I Live In”. Bojkottálta az olyan klubokat, szállodákat és kaszinókat, ahol nem engedtek színészbőrű művészeket fellépni vagy megszállni.

A 11. ház pedig a barátok háza, ami a Szűz jegyében áll, és uralkodója a Merkúr, ami a képletben a 2. házban Nyilasban található. Az, hogy az uralkodója a Nap közelében áll Nyilassal, azt jelöli, hogy barátai is mind sikeres, híres emberek voltak. A Szűz egy igazi gondoskodó jegy, ami egyben nagyon kritikus is. Sinatra mindent meg is tett értük, orvosi kezelést intézett, számlákat fizetett, nagyvonalú barát volt. Amikor Lugosi Béla barátja meghalt, Sinatra volt az, aki titokban megszervezte és kifizette a temetését.

12. háza a Bikában áll, amit a Vénusz ural, ami  képlet 3. házában található, és azt mutatja, amivel szívesen töltötte az idejét, amikor egyedül volt: olvasással, festészettel, valamilyen művészeti tevékenységgel. És bár ezt tagadta végig, de ez az állás jelölő lehet szeretőkre is. Hmmm...

Kivételes tehetség, pótolhatatlan és időtlen sztár volt. Akkora slágerei voltak, hogy a mai napig megjelenik újabb és újabb feldolgozásuk. Nagy kár, hogy a legeslegnagyobbakat (My way, Strangers in the night.. ) kifejezetten utálta...