+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Asztrológiai elemzés - John Fitzgerald Kennedy

Hogy néz ki egy elemzés? Ebben a posztban végignézzük egy híres ember asztrológia képletét. Hogy ki legyen az? Legyen minden idők legstílusosabb amerikai elnöke: JFK!

A képletet az interneten találtam, több oldal is ezt a születési időpontot használja, ezért ezt vettem én is.

Nézzük sorban szisztematikusan a bolygók helyzetét, majd a házakat.

Napja az Ikrekben van, aszcendens a Mérlegben. Mivel eredményes diplomata volt, egyértelmű valamilyen Mérleg érdekeltség. Legnagyobb mondása: „Ne azt kérdezd meg, mit tud az országod érted tenni, hanem azt, te mit tudsz érte tenni.” Tökéletes Mérleg attitűd. Mi jellemző még a Mérleg aszcendensre? Harmonikus megjelenés, tökéletes stílus: ez is pipa. Kifejezetten jóképű volt, a nők bolondultak érte. Az Ikrek napú szülött kommunikációja brilliáns. Ne felejtsük el, hogy az előnyös megjelenés és a kiváló diplomáciai érzék után az jut róla először eszünkbe, milyen kiváló szónok volt. Mi is mutatja ezt jobban, mint hogy Kennedy beiktatási beszéde minden idők egyik leghatásosabb és leghíresebb beszéde! Az Ikrek nemcsak a sokoldalúságért felelős, hanem a versenyszellemért is. Olyan családból érkezett, ahol mindig mindenben a legjobbnak kellett lennie.

Holdja Szűzben: már kisgyerekként igyekezett megfelelni a vele szemben állított követelményeknek, nyilván ebben a családban máshogy nem is ment volna. Apja minden eszközzel azon volt, hogy fiai megvalósítsák az álmát, és minél magasabbra jussanak a ranglétrán. Egyéb jellemző Szűz tulajdonságok: nemcsak szisztematikus, de kritikus is volt, megkérdőjelezett mindent, és szerette irányítani a dolgokat. Érzelmileg nehezen engedett magához közel bárkit is, érzelmileg nem tudott kötődni.

Mars és Merkúr a Bikában: nem kérdés, szerette az életet, a vagyon nyújtotta biztonságot és luxust. Gondolkodásában és tetteiben gyakorlatiasság, kitartás jellemezte, szerette a megszokott, jól bejáratott dolgokat.

Vénusz az Ikrekben és Jupiter a Bikában: szerelmi ügyekben a kiváncsiság és a felszínes érdeklődés jellemezte. A Jupiter kiáradása a Bikában okozhatta azt, hogy a nem bírt a szexuális étvágyával. Számára a testi beteljesülés nagyon fontos volt. Nemcsak végeláthatatlan az afférjai listája, de házassága után is falta a nőket, nyílt titok volt, hogy csalja Jackie-t. Leghíresebb szeretője Marilyn Monroe volt, de a listán van Audrey Hepburn is, Joan Crawford, Judy Garland és Grace Kelly is.

Házhelyzetek szerint:

A 2. ház a Pénz háza Skorpióban kezdődik, és mivel a Plútó (Skorpió bolygója) a 9. házban helyezkedik el, ami a Politika háza, nem meglepő, hogy ezen a területen keres pénzt.

A IV. ház a Család háza Bakban kezdődik, és az Uránusz található benne, ami a Vízöntő jegyében áll. Szigorúan nevelték, apjának fontos volt, hogy Kennedy elit iskolába járjon, jó eredménnyel végezzen, magas rangot érjen el a tengerészetnél és a politikában is magas pozícióba kerüljön. Mindez a Bak jellemzője. Kitartás, karrierizmus. Gyerekkorában családi vacsoránál csak a közéletről lehetett szó, a mindennapos problémák nem érdekelték a családfőt, aki maga állt félre, hogy fiai érvényesülhessenek. Ennek megfelelően magas elvárásai is voltak.

A Bak jegy bolygója, a Szaturnusz, a X. házban a Karrier házában áll, tehát a család és karrier kapcsolatban vannak egymással, a fentiek ismeretében ez egyértelmű. A Szaturnusz itt azt jelenti, hogy a karriernek rendelte alá a családi életét. Nászéjszakáján Jackie órákon keresztül várta egy apró csábító fehérneműben, hogy JFK végezzen a hivatalos telefonokkal, és végre vele foglalkozzon. Első az hivatás..

Az Uránuszhoz negatív fényszögek hatnak, így ez jelölheti a gyerekkori baleseteket, betegségeket, zaklatott lelkivilágot és a testvérekkel való összeütközéseket is, illetve különleges viszonyokat az otthonban. Mivel az elnök betegségei nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, sokáig nem tudtunk róla, mennyire megnehezítették betegségei a gyerekkorát és a későbbi életét is. Sajnos ugyanígy igaz lehet ez az analógia Jackie vetélésére és egy holtan született babára is, illetve a nyitott házasságra. Szokatlan otthoni életük volt, az már biztos!

A VII. ház a Párkapcsolat háza a Kosban keződik, a Kos bolygója a Mars pedig a 8. házban van. Ez jelölheti azt, hogy párkapcsolataiban a szexualitás nagyon nagy szerepet játszott. Hódítási listája igen hosszú. Ezt talán már említettem.

A 6. ház a Munka háza Halakban keződik és a Halak bolygója a Neptunusz a X. házban van, ami a Karrier háza. Ez egyértelműen jelöli, hogy a szolgálat a karrier területét történik.

A 8. házban stellium van, tehát bolygóhalmozódás: Mars, Merkúr és Jupiter Bikában, és Nap, Vénusz Ikrekben. Ez a ház a szex, a fejlődés és a veszteségek háza is. Nos, ő elég sokmindenről lemondott a karrierje érdekében.

A Vénuszhoz diszharmonikus fényszög van a Holdtól, ez férfiaknál pedig gyakran jelenti azt, hogy a szerelem csak addig él, ameddig a párja nem válik anyává. Az ilyen férfiaknál a nő szerető és anya státusza nem összeegyeztethető. Ő igazából már akkor megcsalta Jackie-t, amikor még a kapcsolatuk elején voltak. Nem árult zsákbamacskát. Ez a kapcsolat nem javult és nem vált meghitté később sem, amikor család lettek.

Nos, ez egy nagyon gyors elemzés volt, de nagyon élveztem. Mennyivel másabb lenne, ha itt ülne mellettem, és kibonthatnánk a többi analógiát is részleteiben. Biztos vagyok benne, hogy még rengeteg dolog van, ami megvilágosodna.

Ha a fentiek meghozták a kedvedet egy elemzéshez, tudod hol találsz! Találkozunk hamarosan!