+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Asztrológiai elemzés - Tom Cruise

Tom Cruise már jó ideje Hollywood egyik vezető színésze. Nevéhez köttethetők olyan szuper alkotások, mint a „Top Gun”, „Esőember”, „Mission impossible”, „A cég”, "Coctail", és „Jerry Maguire...” csakis a teljesség igénye nélkül. Nézzük meg a képletén keresztül, mi lehet a sikerének a titka!

Tom Cruise 1962. július 3-án született New York államban. Sajnos nem találtam hozzá percre pontos születési időpontot, ezért most anélkül dolgozunk. Ez azt eredményezi, hogy nincs rálátásunk arra, hogy az egyes planéták mely házban helyezkednek el, de a jegyekből és a bolygók egymáshoz való viszonyából ki tudunk indulni, és megértjük a személyiségét.

Napja a Rák jegyében áll. Leginkább érzelmei és kapcsolatai irányítják, nagyon fontos számára a család. Mély érzelmekre képes, nagyon sebezhető. Hatalmas szenvedéllyel végzi azt, amit szeret, és tűzön-vízen át kiáll azért, ami fontos neki. A Napja trigonnal kapcsolódik a Jupiterjéhez, ettől olyan karizmatikus, és vonzó, és ami még ennél is fontosabb, szerencsés! Szüksége is van rá, hiszen előszeretettel végzi a kaszkadőrök munkáját, és bár igaz, hogy használ védőfelszerelést, de azért egy szakadékba motorozás még így is meglehetősen életveszélyesnek hangzik. 

Ugyancsak trigont vet a Nap a Neptunuszára is, így a Neptunusz és a Jupiter között is létrejön egy trigon. Ez a fényszög nemcsak a spiritualizmusáért felelős, hanem az egyházon (szcientológia) belül betöltött vezető szerepéért is. Ezzel bezárul a vízjegyű nagytrigon, ami tehát a Rák Nap, Halak Jupiter és Skorpió Neptunusz között kiemelkedő, és intenzív kreatív képességet ad a személyiségnek. Ezen fényszögek megnyilatkozása kikerülhetetlen, mert sorsesemények hajtják előre.

Az Oroszlánban lévő Holdja azt mutatja, hogy érzelmi szinten nagy szüksége van rá, hogy csodálják, tiszteljék, és igazán különleges emberként kitűnjön a tömegből. Nem véletlen, hogy filmjeiben is mindig a legjobbat alakítja, ő az ünnepelt hős, aki még a legreménytelenebb helyzetből is győztesen kerül ki.

Ezt a különlegesség iránti vágyat erősíti az is, hogy nemcsak a Holdja, hanem Vénusza és Uránusza is az Oroszlánban áll. Nagyon vágyik arra, hogy művészi módon kifejezze magát a maga egyedi módján. 

A Hold és a Mars közötti szextil kifejezetten barátságos, karizmatikus embernek mutatja, aki előszeretettel segít az elesetteken. Több kalandját is dokumentálta a sajtó, egyszer bajba jutott nőt kísért kórházba és fizette a kórházi ellátását, máskor rablókat kaptak el a testőrével. Nem fog kiderülni, hogy ezek a sztorik tényleg valódiak-e, mindenesetre az látszik, mennyire fontosnak találja, hogy az imidzsében megjelenjenek ezek a hősies vonások.

A Vénusz és Merkúr közötti szextil segíti abban, hogy udvariasan, és meggyőzően tudjon kommunikálni. Általában eléri azt, amit szeretne. Tudjuk, hogy mindenkinek megtanulja a nevét a stábban, az utolsó pincérrel is úgy beszél, hogy örök élményt szerez neki azzal, hogy egyszer odafigyelt rá. 

A Szaturnusza a Vízöntő jegyében áll. Nagy tehetsége van az összpontosításra, szorgalmas, felelősségteljes, udvarias. Gyerekkora óta diszlexiás, és sokáig aggódott amiatt, hogyan fogja a szövegeit megtanulni. Aztán természetesen ezt is megoldotta, hatalmas koncentrálással vizuálizálta és mentális képekké alakította a jeleneteket, amelyek segítették az olvasott szöveg megértésében.

A Szaturnusszal szembenáll a Hold, ami nehezíti a családi kapcsolatokat. Hiányzott a szeretet és a rugalmasság a szülő-gyerek kapcsolatban, és hamar kellett felnőnie.  Életrajzából tudjuk is, hogy nehéz gyerekkora volt, erőszakos édesapja korán otthagyta, és sok alkalmi munkát kellett vállalnia, hogy segítse a családját. Ez a fényszög arra is rámutat, hogy sokszor költözött.

A Szaturnusz kvadrátot vet a Neptunuszra, ami merevvé teszi, nem tudja szabadon megélni az érzelmeit. Valójában nagyon érzékeny, és arra törekszik, hogy megvédje magát mások befolyásától, vagy további sérelmektől a múltbeli történések miatt. Nagyon nehéz kapcsolatokat ápol a nőkkel. Való igaz, három házassága volt (Mimi Rogers, Nicole Kidman és Katie Holmes), de mindhárom zátonyra futott.

A Marsra ható kvadrát az Uránusz felől viszont egy olyan személyiséget sejtet, aki dühkitörésekre hajlamos, nyugtalan és ego-vezérelt, illetve időnként érzelmileg érzéketlen lehet azokkal szemben, akiknek ellenvéleményük van. Nem bízik másban, csak azt szereti, ha ő irányíthat. Nos, legutóbb a Mission Impossible 7 forgatása alatt volt hangos a sajtó attól, hogy többen is felmondtak, mert megelégelték a dühkitöréseit. Nem szép dolog káromkodni a kollégákkal, de talán valamelyest átszínezheti a szituációt, hogy az említett munkatársak fütyültek a Covid-szabályokra, és így rengeteg ember munkája forgott kockán, ez a stressz pedig kikezdte a Tom idegeit.

Személyisége megosztja az embereket, vagy rajonganak érte, vagy ki nem állhatják. Azonban ellenségei sem vitatják el jogát a sikereire, amiért nem sok ember van, aki így megküzdött Hollywoodban.