+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Szerelem és házasság a képletből - George Clooney

Melyikünket ne érdekelné, hogy mit várhatunk a szerelmi életünk területén? Egészen biztosra veszem, hogy asztrológia konzultációkra a kliensek döntő többsége azért jelentkezik, hogy többet tudjon meg a miértekről és a lehetőségeiről.

Nos, ilyenkor a Napot, Holdat, Vénuszt és Marsot szoktuk vizsgálni az 5. és VII. házzal, azok uralkodóival és a létrejövő fényszögekkel együtt.

A Nap és Hold jó kapcsolódása arra utal, hogy az egyénnek minden lehetősége megvan arra, hogy harmonikus párkapcsolatot létesítsen. Nehéz kapcsolódás esetén nehezen talál párt magának vagy nehézségek várhatók a kapcsolatban. A nehézségek jellegére a bolygók házhelyzetéből és egyéb fényszögeikből tudunk következtetni. 

Ha a Mars és a Vénusz jól vannak összehangolva, akkor a személynek jól alakul a szerelmi élete. Ellenkező esetben nem tudja megélni nőiségét vagy férfiasságát. 

Előfordulhat, hogy mind a Nap/Hold, mind a Vénusz/Mars jól állnak a képletben, ez tökéletes alap lehet a boldog házassághoz. Ha csak a Nap/Hold erős, de a Vénusz/Mars támadva van, akkor a felek ugyan együtt élnek, nehézségeket élhetnek át az érzelmek és szexualitás területén. Ha pedig a Nap/Hold gyengítve van, de a Vénusz/Mars jó fényszögkapcsolatokkal rendelkezik, akkor bár az egyénnek jó esélye van a kielégítő szexuális életre, de nem könnyen létesít komoly kapcsolatokat. Ha mind a Nap, Hold, Vénusz és Mars támadva van, ilyenkor sajnos nagy az esélye a magányos életnek.

Szintén vizsgáljuk az 5. házat (mint a szerelmi kapcsolatok házát), és a VII. házat is (mint a párkapcsolatok házát), a házak jegyeit, bolygóit, uralkodóit, és az erre eső fényszögeket. Ezek mind szintén hatnak az említett területekre.

Ne gondoljuk azonban, hogy ha minden rosszul áll a képletünkben, az már eleve elrendeli a magányunkat. Nehézségeket ugyan jelezhet a képletünk, de rajtunk áll, mit kezdünk vele.

Hogy mire gondolok? Lássuk egy példán keresztül! Következzen itt egy olyan képlet, ami első ránézésre reménytelennek tűnik. Vagy mégsem? 

 

George Clooney (1961.05.06, 02:58, Lexington, Kentucky)

Igen, a fenti képlet nem másé, mint George Clooney-é. Az ő első házassága alig 4 évig tartott Talia Balsammal, ami után megfogadta, hogy sosem nősül újra. Aztán jó 22 évvel később, számtalan barátnő után találkozott Amallal, aki elrabolta a szívét, és gyökeresen megváltoztatta a véleményét a házasságról.

Ha vetünk egy pillantást Clooney képletére, láthatjuk, hogy aszcendense a Halakban található, és az I. házban a Kos jegyében áll a Vénusza. Ezek szerint romantikus, érzelmes, imád hódítani, és valószinűleg elég sikeres a nőknél.

Sem a Nap és Hold, sem pedig a Vénusz és Mars között nincsen fényszögkapcsolat. Mindez már előrevetíti, hogy nincs könnyű dolga a szerelem és a komoly párkapcsolatok terén.

Azonban Napja a Bikában található, ami köztudottan nem egy magányos jegy. Szereti a kényelmet, a biztonságot, és az állandóságot. Szeret olyan nőt maga mellett tudni, akivel dicsekedni lehet. Holdja a Bakban hűséges, elkötelezett. Számára fontos, hogy a párja elősegítse a karrierjét, és valljuk be őszintén, Amal Clooney nemzetközi jogra és az emberi jogokra szakosodott jogásszal nem is fog szégyenben maradni. 

Holdja szembenáll az Oroszlán Marssal, aminek ez az egy fényszöge van. Ez a szembenállás olyasmit mutat, mint amikor valaki egy rossz tapasztalat után eldönti, hogy nem fogja elkövetni még egyszer ezt a hibát. Nos, Clooney jó sokáig azt hangoztatta, hogy sosem fog újranősülni, és a házasság nem neki való. Igazából csak meg kellett találnia azt a nőt, aki pont hozzá illik. A szembenállás azt mutatja, hogy le kellett győzni a kétségeit, és erőfeszítéseket kellett tennie a cél érdekében. Úgy tűnik, ezt tökéletesen megoldotta.

Ugyan fent említettem,  hogy a bolygók között nincs direkt kapcsolat, azonban a vizsgált házak között van, méghozzá igen jelentős. A VII. ház uralkodója a Merkúr ugyanis trigonnal kapcsolódik az 5. ház uralkodójához, a Holdhoz. A fentebbi nehéz fényszögek ellenére mégis van valami a képletben, ami miatt reménykedhettünk abban, hogy az álompasi nem marad magányos.