+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Párkapcsolati összevetés - Jennifer Aniston és Brad Pitt

Így ősszel a Mérleg havában még inkább előtérbe kerül a harmónia iránti vágy, és a kiegyensúlyozott társas kapcsolatokra való törekvés. Megnövekedett a párkapcsolatukról érdeklődő bejelentkezők száma is.

Gyerekkorom óta érdekel az asztrológia, de a szinasztriával csak akkor találkoztam, amikor az asztrológus képzést végeztem. Amikor kicsi voltam, a párkapcsolati összehasonlítás kimerült a bulvárban annyiban, hogy ha Halak a horoszkópom, akkor hozzám a Skorpió és a Rák jegyű fiú illik. Ne is próbálkozzak Kossal, mert akkor vége a világnak! Jesszusom... a legszörnyűbb az, hogy még most is vannak olyan oldalak, ahol ilyet le mernek írni.

Kezdjük hát az elején. A személyiséget nem az jellemzi, hogy mi a „horoszkópja” valakinek. Míg ez a Nap-jegyet jelenti, ez a figyelembe vett személyiség jelölő égitesteknek csak az 1/5-e, bár kétségtelenül a legszignifikánsabb. Amit még figyelembe veszünk, az a Hold, Merkúr, Vénusz  és Mars, illetve az Aszcendens jegye.

Namármost ezek a jelölők mindenki képletében máshol helyezkednek el, ezért van, hogy olyan sokfélék vagyunk. Nemcsak hogy más jegyekben, de más házakban is állnak, ami azt jelöli, hogy az élet mely terültén hogyan hatnak. És még ezt is bonyolítja, hogy az égitestek/tengelyek egymáshoz képest szögeket zárhatnak be, ami a megfigyelések alapján lehet támogató vagy feszítő is. Azt az ábrát, ami mindezt egy képben ábrázolja, radixnak nevezzük.

És most térjünk rá a szinasztriára, ami két képlet összehasonlítását jelenti. Amikor két radix képletet egymásra helyezünk, akkor a két képlet égitestei és tengelyei között is képződnek fényszögek. Ezek mutatják meg, hogy a két személy milyen kapcsolatban áll egymással. A szinasztria ezeket a fényszögeket elemzi, és ebből következtet a két személy közötti kapcsolat milyenségére. Állíthatunk összehasonlító képletet párkapcsolat, üzleti kapcsolat, sőt barátság megértésére is.

A következő kép Jennifer Aniston és Brad Pitt képletének összehasonlítását mutatja. A belső képlet Jenniferé, az ő szempontjából nézzük az összehasonlítást. Egy ilyen elemzés eltart néhény órán keresztül, és elég hosszú is lehet. Én az érdeklődés felkeltését tartom most elsődlegesnek, nem a pontos és részletes elemzést, ezért csak a legfontosabb fényszögkapcsolatokat említem meg.

Összehasonlításkor a legnagyobb jelentősége az együttállásoknak és a szaturnuszi kötéseknek van. A szaturnusz kötések nagyon mély kapcsolatot jeleznek, komoly kapcsolatoknál szükséges a meglétük.

 

Legfontosabb támogató kötelékek

  • Jennifer Holdja együttáll Brad Napjával 
  • Jennifer Napja együttáll Brad Szaturnuszával
  • Jennifer Vénusza együttáll Brad Jupiterjével
  • Jennifer Szaturnusza szextilben áll Brad Szaturnuszával
  • Mars és Vénusz bolygók között oda-vissza hatás van

A fentiek segítik a feleket, hogy támogassák egymás törekvéseit, erősítik a kölcsönös megbecsülést, és a kettejük között fennálló harmóniát és megértést. Kedveznek a komoly, egészséges kapcsolatok kialakulásának, ami alapja lehet annak, hogy túl tudnak lépni a problémákon, és szeretetteljesen tudnak együttműködni. Nem véletlen, hogy a mai napig jó barátságban vannak.

Nemcsak szellemileg, de fizikailag is erősen vonzódnak egymáshoz. Bár a szexuális életükbe nincs belelátásunk, de valószínűleg rendben volt az is.

Mégis miből látszott, hogy a kapcsolat nem marad harmonikus? A kapcsolatban a feszültséget a kvadrátok jelölik, azaz a feszítő fényszögek. Ezek pedig a következők:

  • Brad Holdja kvadrátolja Jennifer Aszcendensét
  • Brad Vénusza kvadrátolja Jennifer Ascendensét
  • Brad Holdja kvadrátolja Jennifer Szaturnuszát
  • Brad Vénusza kvadrátolja Jennifer Szaturnuszát

Ez az állás a problémamegoldásnál okozhat gondokat. Előfordulhat, hogy nem tudják megbeszélni a gondokat, vagy a szönyeg alá söprik azokat. Olyan lehet ez, mint amikor a szülő több felelősséget akar a gyerekre hárítani, de az ezt nem szeretné, vagy úgy érzi, hogy olyasmit várnak el tőle, amire nem képes. Szól a fáma olyasmiről, hogy Brad már szeretett volna gyereket, míg Jennifer nem, ki tudja. Mindenesetre a fentiek ezzel harmóniában vannak. 

Mint fentebb látható, nagyon sok mindent kell figyelembe venni, és az asztrológus soha nem jósolhatja meg egy kapcsolat kimenetelét. Arra viszont adhat útmutatást, hogy mire érdemes odafigyelni, és milyen erőforrásokkal lehet támogatni a kapcsolatot.

Az ő esetükben sokat segíthetett volna, ha megtanulnak kompromisszumot kötni, konstruktívan, és nem védekezve próbálják megoldani a problémát, és így törekszenek a harmónia megőrzésére.