+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Korkülönbség a párkapcsolatban

Nagyon érdekes téma. Társadalmi szinten olyan hiedelmek kapcsolódnak a kérdéshez, mint hogy fiatal nő csak a pénzéért ismerkedik idősebb férfival, idősebb férfi csak státuszszimbólumként tart fiatal szeretőt, fiatal férfi az édasanyját keresi idősebb nőben stb...

Nem kérdés, hogy előnyei és hátrányai is vannak annak, ha az egyik fél jóval fiatalabb, viszont mi ezzel nem foglalkozunk. Egyrészt mert mégis mi közünk lenne hozzá, másrészt azért, mert a kérdést tisztán asztrológiai szempontból boncolgatjuk. 

Mint mindennek, a korkülönbség előfordulása esélyének is van jele a horoszkópban. A Vénusz és Szaturnusz (esetleg Uránusz) kapcsolatait kell ilyenkor elemeznünk. Vénusz, mint Szerelem, Szaturnusz, mint Idő, Uránusz, mint Lázadás bolygói.. A kapcsolódás számos módon megmutathatja magát, ám legjellemzőbben a lentiek jelennek meg a radixban:

  • Nap, Hold vagy Aszcendens a Bakban (Szaturnusz jegye), vagy a vele szemben elhelyezkedő Rákban található
  • Szaturnusz a VII. házban vagy a Mérlegben (Vénusz jegye) található
  • Vénusz együttállásban, kvadrátban vagy szembenállásban áll Szaturnusszal
  • Vénusz a Bakban vagy a 10. házban helyezkedik
  • Stellium (bolygóhalmozódás) a Bakban
  • Szaturnusz az 1. házban található
  • Uránusz együttállásban, kvadrátban vagy szembenállásban áll Vénusszal

Természetesen nem minden Rák vagy Bak találja magát olyan szerelmi kapcsolatokban, ahol hangsúlyos a korkülönbség, azonban az ilyen típusú kapcsolatokban gyakorlatilag mindenkinél előfordul a fentiek közül több jelzés is tekintet nélkül arra, hogy férfi vagy nő, idősebb, vagy fiatalabb az illető.

Lássunk néhány példát:

 

Aston Kutcher (1978.02.07, 12:30, Cedar Rapids, Iowa)

Vénusz-Szaturnusz szembenállás, Vénusz-Uránusz kvadrát

Közte és Demi Moore között 15 év van Demi javára, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy 8 éven keresztül együtt éljenek.

Ashton 25, Demi 40 éves volt, amikor 2003-ban megismerkedtek. Két évvel később összeházasodtak, majd alig hat évvel később az elbűvölő pár botrányok közepette szétvált, miután Ashton megcsalta Demit egy fiatalabb nővel.

 

Cameron Diaz (1972.08.30, 2:53, San Diego, California)

Asc Rákban, VII. ház Bakban kezdődik, Vénusz-Uránusz kvadrát

A most 49 éves Diaz körülbelül 31 éves volt, amikor először látta meg az akkor 22 éves Timberlake-t. 4 évig randizgattak, és ez idő alatt egyáltalán nem zavarta őket a 9 év korkülönbség.

Cameron házassága is korkülönbségre épül. Cameron Diaz (49) és Beni Madden (42) 2014 -ben kezdtek randizni. A pár egy évvel később házasodott össze, és 2020 januárjában köszöntötték első gyermeküket. A rivaldafénytől visszavonulva, boldogan élnek a 7 éves korkülönbség dacára.

 

Michael Douglas (1944.09.25, 10:30, New Brunswick, New Jersey)

Hold a Bakban, Hold-Szaturnusz szembenállás

Douglas 25 évvel idősebb feleségénél, akivel 2000-ben házasodtak össze, és kapcsolatuk bebizonyította, hogy a korkülönbség csak egy szám, semmi más. Az évek során  sem válságok, sem betegségek, sem más akadályok nem tudták szétszakítani őket.