+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Előrejelzés - Halle Berry és az Oscar díj (Szörnyek keringője, 2002)

Ebben a bejelentkezésben az asztrológiai előrejelzés egy módjával, a szolár előrejelzéssel szeretnék foglalkozni.

A szolár képletet minden évben fel tudjuk állítani arra az időpontra, amikor a Nap ugyanott áll, mint a születési (radix) képletben. Ebből az egy képletből következtetünk az adott év (születésnaptól születésnapig tartó) energiáira, lehetőségeire. Természetesen nem lehet a radix nélkül értelmezni, harmóniába kell hozni a radix képlettel. Nem jelezhet előre olyan eseményt, aminek az alapképletben nincs nyoma.

 

 A szolár működését Halle Berry   képletén keresztül szeretném   bemutatni, aki 2002-ben első   afroamerikai színésznőként kapta   meg a legjobb főszereplőnőnek   járó Oscar-díjat. Sem előtte, sem   utána nem sikerült más   afroamerikai nőnek ezt utána   csinálni, ezért úgy gondoltam,   hogy az a váratlan, meglepő és   nagy horderejű esemény biztosan   visszaköszön valahogy az   asztrológiai előrejelzésében is.   

Nem is tévedtem!

 

A radix képletre (1966.08.14, 23:59, Cleveland, helyi idő) tekintve látszik, hogy Halle Napja Oroszlánban, aszcendense Bikában és MC tengelye (a X. ház, a Karrier házának kezdő tengelye) a Bakban van. Ez olyan karrierre enged következtetni, amiben Halle ragyogni tud, kifejezni magát, lassan, de biztosan építi a karrierjét, és nagyon fontos neki az elismerés. Az életfeladata (Felszálló az aszcendensen) is arra utal, hogy ebben az életében meg kell mutatnia magát, valami olyat véghez vinni, amivel felhívja magára a figyelmet. Forradalmár jellegre utal az Uránusz és Plútó együttállás, ami előrejelzi, hogy életében ledönt valamilyen régi hitrendszert, ráadásul az 5. házban, ami a Szerencse, és Vállalkozás háza.

 

A 2001-es évre felállított szolár képletben (az Oscar átadás 2002 márciusában volt, ezért a 2001 augusztustól-2002 augusztusig tartó szolár képlet tartalmazza az azt érintő hatásokat) azt láthatjuk, hogy a képlet aszcendensének ura (Vénusz) az MC-n áll, ami a Karrier házának a kezdő tengelye. Ez a ritka együttállás tehát nemcsak kiemelt jelentőséget ad a karriernek ebben az évben, de harmonikussá, és szerencséssé is teszi ezt a területet. Az asztrológiában azt mondjuk, hogy egy jelzés nem jelzés, találni kell még olyan analógiát, ami összecseng a sejtésünkkel. Egy másik nagy jelentőségű jelölő a Szaturnusz-Plútó szembenállása, ami sorsfordító változást jelöl. Mivel a Szaturnusz a Bak jegy ura, és a karrier háza kezdődik Bakban, ezért ennek a változásnak kapcsolata van a karrierhez. Szintén egy jelentős jelölő, hogy a Nap Oroszlánban áll a 11. ház elején. Itt nem az a meglepő, hogy milyen jegyben áll (minthogy szolár képletet nézünk, a Nap abban a jegyben áll, mint születéskor), hanem az, hogy belépett a Vágyak és Társadalmi élet házába, tahát Halle ezen a területen tudja magát megmutatni. A Nap itt ráadásul szembenállásban van az Uránusszal, ami ismét váratlan helyzeteket jelöl. Mind a három jelölő arra következtet, hogy nagy változás várható a karrierben, ami pozitív hatással jár, és sorsfordító.

Mint láthatjátok, a szolár sem azt jelzi előre, hogy valaki pontosan milyen díjat és mikor kap meg, viszont nagy eséllyel mutatja meg, hogy az adott évnek mi lesz a témája, vagy hol várható nehezítés. Jó erre időben felkészülni, és tudatosan élni az életünket.

A fenti írás csak egy rövid rátekintést ad a képletre és kifejezetten a karrier területére terjedt, ezért közel sem mondható teljesnek.

Remélem, sikerült a figyelmeteket felkelteni, és kíváncsiak lettetek a saját lehetőségeitekre!