+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Asztrológiai elemzés - Hugh Hefner

Kiváncsi vagyok, erről az elemzésről mit fogtok gondolni, hiszen egy elég vitatott személyt választottam erre a hétre, és már régóta szerettem volna a témában írni. Hugh Hefner azért keltette fel a figyelmemet, mert élete, és mindaz, amit felépített, mintapéldája a csillogó felszín mögötti szexuális kiszolgáltatottság elbagatellizálásának. A nyuszis logo még napjainkban is a gondtalan életérzést szimbolizálja, és csak keveseknek esik le, valójában mi volt az ára a Playboy brand felépítésének.

Hugh Chicagóban született 1926.április 9-én 16:20-kor. Édesanyja svéd, édesapja angol-német származású volt, mindketten tanárok. Alsófokú tanulmányait Chicagóban végezte. Mint újságíró szolgált az amerikai hadsereg kötelékében a második világháború alatt. ’49-ben művészeti egyetemet végzett, majd belevetette magát a Playboy birodalom felépítésébe. ’53-ban jelent meg a lap első példánya Marilyn Monroe-val, az akkor még ismeretlen szépséggel a címlapon, és azonnal tarolt.

Nagyon érdekes kettőség jellemzi Hugh ténykedését, hiszen a szexuális szabadságot hirdette, foglalkozott az abortusz problémájával, a fogamzásgátlással és a homoszexualitással is. Mondom, mindezt az ’50-es években! Ugyanakkor lapjaiban a nőket egyértelműen tárgyiasította, a magazinban szereplő lányok testesítették meg a férfiak számára a tökéletes nőt, akinek mindig van kedve a szexre. 

 

A radixára ránézve az első, amire felfigyelhetünk, hogy az aszcendese Szűzben van, ami tökéletesen uralja a megjelenését. Az aszcendenssel szemben áll az Uránusz. Két kép él bennem róla, egy frakkos-szivarozós, körülötte playboy-nyuszik, és egy köntösös-szivarozós, körülötte playboy-nyuszik. Mindig rendezett volt a kinézete, ugyanakkor volt benne egy nagy adag extravagánsság. Idősebb korában is fiatalos vonásai voltak, tehát a Szűz aszcendens találó.

Születési uralkodója (az aszcendes uralkodó bolygója), a Merkúr tág együttállásban van az Uránusszal a VII. házban. Nemcsak a külvilág előtti megjelenése, de a gondolkodása is különleges volt. Tudtátok, hogy 152-es IQ-val rendelkezett? Az is igaz, hogy forradalmit alkotott a huszadik század derekán, egy olyan korban, ahol egyedi volt egy olyan férfiaknak kitalált lapot létrehozni, ami pucér nők képeit tartalmazza. Az Uránusz a VII. ház csúcsán található, ami a párkapcsolatra vonatkozóan jelent valami különlegességet, nem megszokottat. Egyetértek. A harmadik felesége, aki egyúttal 60 évvel fiatalabb is volt nála, első alkalommal az oltár elől szökött el... csak második nekifutásra sikerült megkötni a frigyet. Három felesége volt egyébként, akiktől összesen négy gyereke született.

Napja a VII. ház végén található Kosban. Azt tudjuk, hogy szenvedélyes szerető volt. Ez a Nap azonban kvadrátban van a Plútóval, ami a hatalmaskodására mutat rá. Halála után készült interjúkból egyételműen kiderül az az abúzus, amit a vele élő nők elszenvedtek. Hugh bár az egyenjogúságot és szexuális szabadságot hirdette, mindenki felett állt, a Playboy-villa lakóknak általa felállított szabályok szerint kellett élniük, és a vele élő nők - feleségek és szeretők - tulajdonképpen egy kalitkában ragadtak. Nem volt szabad a villában a lányoknak 2 kilónál többet hízniuk, nem fogadhattak barátokat, megszabta, hogy milyen képeket tölthetnek a szociális média felületeire, nem kerülhettek alkoholos állapotba, stb. Ha valaki vétett a szabályok ellen, büntetést kapott, ami jellemzően kiközösítés volt, étkezésekkor külön kellett ülnie, stb. De nemcsak a szigorú szabályokról beszélek, hanem arról is, hogy a lányoknak kötelező volt szex-partykon résztvenni, ahol miután Hugh szexuális aktust létesített velük, lepasszolta őket másoknak. 

A Nap kvadrát Plútó peres ügyeket is jelölhet. Nos, erről is tudunk, 2016-ban egy volt nyuszi szexuális bántalmazás és nemi erőszak vádjával perelte be.

Nézzük az 5. házát, mit találunk benne. A szerelem és élvezetek házában található Hugh Marsa és Jupitere. Meglepő? Egyáltalán nem. A Mars magas tesztoszteron szintet, kezdeményezőkészséget, erőteljes vállalkozói hajlamot jelent, a Jupiter pedig segíti a céljaiban. Mindkét bolygó Vízöntőben áll, ami szintén lehetséges, hiszen ő igazából soha nem kötelezte el magát, csak papíron. Feleségeit megcsalta, a Playboy-villa bulijai a házasságai alatt sem szűntek meg létezni. A Jupiter szembenáll az Oroszlán Neptunusszal, ami arra is utal, hogy a vállalkozásában egy fantasztikus álmot kínált a férfiaknak.

A Szaturnusz a 3. házában található. Azontúl, hogy kapcsolatot mutat a sajtóval, annak is a jelölője, milyen megfontolt, kitartó és következetes volt a gondolkodása. Nem szívesen utazott, inkább a villájában töltötte a napjait. Ne menjünk el amellett a tény mellett, hogy ez a Szaturnusz a Skorpióban áll. A Skorpióra jellemző a tabuk és szabályok megdöntése, ami a magazin legfontosabb üzenete volt.

A 6. házában, a munka területén található az a két égitest, ami a nőkkel való kapcsolatát jelzi. Mind a Hold, mind a Vénusz a Halak jegyében áll. Mennyire tökéletesen jellemző a Halak sejtelmessége és titkzatossága ebben a házban! Nem beszélve a megtévesztésről, és a pletykákról, ami körbelengte a villát! A Holdhoz egy trigon fut a Plútóhoz, ami nem mellesleg a 3. ház (sajtó, kommunikáció) bolygója. Mindez arra utal, hogy Hugh a szépséget és a szerelmet a munkája révén kapta meg. Nem kérdéses, hogy gondolkoskodott a (számára)  harmonikus munkahelyi környezetről (Vénusz), és mivel a Hold az otthont is jelenti, már az is világos, miért kapcsolta össze a munkát a villával.

Mi lett volna az életfeladata? A Felszálló Holdcsomópont Rákban van a X. házban. Az érzelmek feljesztése és kimutatása lett volna a feladat, de ez ugye nem sikerült neki. Ha ennek a megértéséhez akarunk közelebb kerülni, akkor érdemes visszatérni a Kos Nap és Halak Hold vizsgálatához. A két égitest az anyát és apát is jelképezi, és semmilyen fényszög nincs közöttük. Olyan, mintha csak éltek volna egy más mellett. Nos, valahogy így volt. Tudjuk, hogy Hugh szeretet nélkül nőtt fel, apját alig látta, annyit dolgozott, anyja pedig konzervatívan nevelte nagy szigorúsággal, érzelmektől mentesen. Sajnos egyáltalán nem csoda, hogy nem tudta megtanulni, hogyan kell szeretni. Nyilatkozataiból úgy tűnik, ő tényleg azt hitte, hogy elég a boldogsághoz az, ha fényűző körülményeket biztosít olyan lányoknak, akik nem látnak a csillogás mögé. Azonban ezzel felépített egy olyan komoly károkat okozó birodalmat, amit sokan még most is, hajdani fényének halványulása után csodálnak, és vágynak rá. Kislányok öltöznek nyuszinak, és hiszik el, hogy szexuálisan kiszolgáltatottnak lenni egy gazdag férfinak kitüntetés és szerencse egyszerre. A másik oldalról pedig kisfiúk hiszik el, hogy nőket tárgynak kezelni oké, és menő. 

Hugh Hefner 91 évesen, kalandos élet után, kétes hírnevet hátrahagyva halt meg. Béke poraira.