+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Asztro-kvíz: Ki lehet ez a nem tipikus Halak-zseni?

Mivel éppen a Halak jegyében járunk, a jegyhez kapcsolódik az eheti asztro-kvíz. Egy olyan zsenit szeretnék bemutatni, aki ugyan a Halak jegyében született, mégsem "tipikus" Halak, bár tagadhatatlanul kreatív és művészileg is tehetséges volt. Nézzük végig a képletét, és meglátjuk, kitaláljátok-e, kire gondoltam.

A férfi radixa itt látható. Annyit segítek,  hogy már több, mint 100 éve született, és még ha nem is foglalkozol a tudományos eredményekkel, őt akkor is ismered. Napja Halakban, Aszcendense Rákban, Holdja Nyilasban található. Mindezek alapján a felületes nézelődő egy kreatív, művészi, optimista, nyitott, családszerető, gondoskodó ember képletét látja. Azonban mindez semmit nem ér a fényszögek, a házak és a többi bolygó ismerete nélkül. 

Napja ugyanis a X. házban áll, hozzá a Marstól és a Plútótól is támogató fényszög fut, tehát a karrierjében alkotott olyan kiemelkedőt, ami a világképünket változtatta meg. A Halak Nappal képzelete nagyon élénk volt, képekben gondolkodott, és a művészetek is érdekelték: kiválóan jól hegedült már gyerekkorában. Születési uralkodója, a Hold a Nyilas jegyében, a 6. házban található. Munkamániás, egész munkásságában egy felsőbbrendű cél vezette, mélyen hitt abban, amin dolgozott. 

A gondolkodásáról: Merkúrja Kosban áll, gyorsan átlátta az összefüggéseket. Az Uránusz a 3. házban pedig azt mutatja, hogy eredeti, újító ötletei, elméletei voltak. A Merkúr együtt áll a Szaturnusszal, ez valami visszafogást jelent a gondolkodásban vagy kommunikációval kapcsolatban. Tudjuk, hogy gyerekkorában voltak kommunikációs nehézségei, 4 éves koráig nem beszélt, és most is vitatkoznak róla, hogy vajon enyhén autista volt-e. Ez utóbbit az cáfolja, hogy fiatalkorában kifejezetten élénk társasági életet élt, és fontosak voltak neki barátai. Ugyanakkor kíméletlenül őszinte volt, az érzelmeit nem tudta jól kimutatni. Ezt két, szerinte is kudarccal végződő házassága is igazolja.

Marsa Bakban áll a VII. házban. Munkájához ez az állás biztosította a kitartást és a módszerességet. A VII. házas Bak nehézséget jelent a házaséletben, ezt a Kosban álló, állandóan kihívást kereső, hódító Vénusz magyarázhatja. Nem volt jó férj, nyíltan csalta a feleségeit mindkét házasságában. Első felesége emiatt elvált tőle, második felesége eltűrte az afférjait.

Jupiter a Vízöntőben, kvadrátban a Plútóval, szembenállásban Uránusszal: lázadt a hatalom ellen, még az egyik iskolából is ki kellett utasítani emiatt. Az első világháború alatt háború-ellenes irodalmat terjesztett, emiatt munkásságát is támadták, és sokan visszautasították a "bolseviszta" fizikát. Pacifista nézeteiért az FBI is veszélyesnek tartotta, figyeltette. 

Na, mit gondoltok, kit rejt a fenti képlet és a leírás? A megoldásért görgess lejjebb!!

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

 

Albert Einsten, 1879.3.14, 11:30 Ulm (Németország)