+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Asztrológiai elemzés - Kurt Cobain

A 90-es években a telekommunikációs lehetőségek még annyira más szinten álltak, mint most, hogy a mai fiatalok el sem tudják képzelni, milyen lehetett annak idején egész nap az MTV-t nézni, várni egy jó klipre, és felnyomott hangerővel tombolni rájuk. Nekünk nem volt videolejátszónk, nem tudtam felvenni a kedvenceimet (pedig mekkora lenne most találni egy videokazettát, amin azok vannak, amiket régen szívesen hallgattam...!), szóval maradt az MTV. Emlékszem, a Nirvana volt az egyik, ami valahányszor megszólalt, anyukám inkább lement vásárolni, mert elviselhetetlen volt a hangerő. 

Amikor berobbantak, én 14 éves voltam, a zene is tetszett, na de az énekes.... Kurt Cobain kisugárzása még a tévén keresztül is átjött, a pali fantasztikus volt, megismételhetetlen művész, és mindig olyan szomorúság áradt belőle, hogy én úgy szerettem volna megvígasztalni... Álljon itt ez az elemzés az iránta való szerelmem kifejezéseként.

Ezeket a sorokat is úgy írom, hogy a háttérben Youtube-on hallgatom az unplugged koncertjét (és a gyerekeim komolyan gondolkodnak azon, hogy elmennek kutyát sétáltatni...). 

1967. február 20-án született 19:38-kor Aberdeenben, Washington államban. Most lenne 53 éves.

Gyerekkkorában szülei hamar elváltak, és Kurt édesapjához került, aki újranősült, és a közös gyermek születése után Kurtre kevés figyelem jutott. Egy időre a nagyszüleinek adták, majd ismét vissza az anyjához, de annak új férjének gondjai támadtak vele. Gyerekkorában rövid időn belül megtapasztalta, hogy mindenki elutasítja. Nem kapta meg azt az érzelmi stabil alapot, amit segített volna neki később elfogadni a sikert. (IV. ház Nyilasban, majd Bakban). 

Lázadó tinédzser volt, de kreativitása már akkor is megnyilvánult, nagyon jól rajzolt. Napja Halakban, Holdja Rákban, és Marsa Skorpióban áll. Ilyen hangsúlyos vizes érdekeltséggel egyértelmű az érzékenysége és a kreatív hajlama. 14. születésnapjára nagybátyjától gitárt kapott ajándékba, amin játszani kezdett, és néhány évvel később egy évfolyamtársával megalapították a Nirvánát. Több év koncertezés után 91-ben robbantak be a Smells like Teen Spirit-tel, ami a mainstream zenekarok közé emelte őket. Kurt nehezen dolgozta fel a népszerűséggel járó nyomást, és drogozni kezdett. 

Megjelenésében hangsúlyos a Szűz aszcendens, nem volt önbizalma, magát kritikusan látta, csúnyának tartotta. Mindig nagyon egyszerűen öltözve láthattuk színpadon. Az aszcendensen található Uránusz és a közelében található Plútó a 12. házban mániákus depressziójának a jelölője. Erős hangulatváltozásai (Uránusz), és magány iránti vágya (Plútó a 12 házban) nyilvánult meg ebben a hatásban.

Párkapcsolatairól nem sokat találtam, felesége Courtney Love-val való kapcsolata első látásra szerelem volt, amiből egy kislány is született. A VII. házban a Vénusz található (Halakban) szembenállásban a Plútóval, és a Szaturnusz (Kosban) támadva a Hold által. Nos, kapcsolatukra jellemző volt a veszekedés, még verekedés is, harmonikusnak semmiképen nem volt mondható. 

A képletében található egy nagy átfutó trigon (3 trigon kombinációja): Jupiter a 11. házban, Vénusz a VII. házban és Neptunusz a 3. házban. Ez jól megoldva a közönség támogatását (Jupiter), sikereket (Vénusz) jelenthett volna a kreativitással (Neptunusz), de ehhez a trigonhoz előfeszítéseket kellett volna tennie. Megérteni, hogy megfelelési kényszer helyett úgy alkosson, ahogy szeretne, a közönség rajongásában nem az elvárásokat látni, és a nyilvánosságot egészségesen kezelni. Nem tudta magát elfogadni, ezáltal azt sem tudta elképzelni, hogy a közönség elfogadja őt, ezért sajnos ő ezt a trigont elpazarolta.

A 12-es házas Plútó az önpusztítást is előrevetítette. Az erősödő sikerrel belevetette magát a drogok világába. Bár a Plútóval felszínre hozhatta volna kétségeit, ő az ezekkel való küzdés és megerősödés helyett magában harcolt a démonjaival és végül alulmaradt.

1994. április 5-én találtak rá lakásában holtan, öngyilkosságának körülményei tisztázatlanok. 

Mivel erősen érdeklődött a buddhizmus iránt, azt kívánum neki, leljen békét a következő életében.

Blog

Aktualitás: 2022-es előrejelzés

Korkülönbség a párkapcsolatban

3 tévhit az asztrológiával kapcsolatban

Aktualitás: 2021. szeptember 27-től hátrálni kezd a Merkúr... is...

Dühkezelési tippek a Mars-Plútó szembenállás apropóján

Minden egy jó kérdéssel kezdődik

Tarot a coachingban

Asztro-kvíz: Interjú a sztárral

Asztrológiai elemzés: A Bitcoin képlete

Asztro-kvíz: Ki lehet ez a nem tipikus Halak-zseni?

Asztro-kvíz: Ki lehet ő?

Asztrológiai elemzés - Steve Jobs

Asztrológiai elemzés - Hugh Hefner

Aktualitás: 2021 éves elemzés

Aktualitás: A Vízöntő-korszak

Asztrológia elemzés - Nikola Tesla

Asztrológiai elemzés: Alain Delon és Romy Schneider szinasztria

Asztrológiai elemzés - Kurt Cobain

Asztrológiai elemzés - Frank Sinatra

Aktualitás: Jupiter és Plútó együttállás 2020. november 12-én

Pontosítás az asztrológiában

Aktualitás: Jupiter és Neptunusz szextil október 12-én

Aktualitás: Mars kvadrát Plútó 2020. október 9-én

Asztrológiai elemzés: Jennifer Aniston és Brad Pitt szinasztria

Aktualitás: Önérvényesítés az őszi napéjegyenlőség időszakában 2020. szeptember 22-től

Aktualitás: Konfliktuskezelési tippek a Mars retrográd mozgásához kapcsolódóan

Aktualitás: A Mars retrográd mozgásba fordul 2020. szeptember 9-én

Aktualitás: Vénusz-Szaturnusz szembenállás 2020. szeptember 2-án

Asztrológiai elemzés: Halle Berry és az Oscar díj (Szörnyek keringője, 2002)

I. ház

12. ház II.

12. ház I.

Asztrológiai elemzés: Tina Turner

Asztrológiai elemzés: Alain Delon

Asztrológiai elemzés: John Fitzgerald Kennedy