+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

12. ház I.

"A bölcs uralkodik a csillagok fölött, ahogy önmaga fölött uralkodik" (Aquinoi Szent Tamás). Szeretem ezt az idézetet, mert tökéletesen megfogalmazza, hogy mire is jó az asztrológia. Az asztrológia olyan tudomány, ami abban segít, hogy eligazodjunk önmagunkon, megismerjük gyengeségeinket, fejlesszük magunkat, és észrevegyük a lehetőségeinket, hogy teljesebb életet éljünk.

Azt, hogy milyen bolygó- és házanalóga kire hogyan hat, azt a szellemi fejlettségi szintje, és a szabad akarata határozza meg. A bolygók csak jeleznek, de nem kényszerítenek.

Ha ez most nem annyira érthető, akkor legyen itt pár példa, miről is van szó. Nézzük egyik kedvenc házamat, a 12. házat általam nagyra tartott híres emberek életében.

A születési képlet az életünk területeit házakra osztja, amelyek jellegét a 12 állatövi jegy határozza meg. Ha egy házban bolygó található, az még tovább színezi azt a területet.

A lenti példák természetesen elnagyoltan tagolják ezt az analógiát, egy teljes elemzéshez figyelembe kell venni a többi házat is, és a fényszögeket, de most csak a figyelemfelkeltés miatt egyszerűsítsük a képleteket, és csak a hangsúlyos 12. házra fókuszáljunk.

A 12. ház analógiái lehetnek az önkéntes elvonulás, spiritualitás, a kórház és a börtön. Minden olyan hely, ahol elzárva vagyunk a külvilágtól. Ha egy bolygó (égitest) található ebben a házban, az azt jelenti, hogy a szülött életében hangsúlyos az elvonulás/háttérben munkálkodás.

És most már tényleg nézzük a példákat:

Őszentsége a XIV. Dalai Láma, korunk egyik legnagyobb vallási vezetőjének Holdja a 12. házban áll. Őszentségének óriási a hatása a buddhizmus terjedésében és fejlődésében, a vallások egymáshoz közelebb hozatalában. Spirituális és személyes élete között nincs különbség. Őszentsége önkéntes száműzetésben él Indiában. Szellemileg és fizikailag is tökéletesen éli a 12. házas analógiát.

A Dalai Láma egyik példaképe, Nelson Mandela Holdja is a 12. házban áll. Ő világszerte e szabadság és egyenlőség példaképe. Nevéhez kötődik a Nemzet Lándzsája nevezetű földalatti mozgalom létrehozása, amelynek során a háttérben, titokban tevékenykedett a faji esélyegyenlőségért. Elfogása után 27 évig volt börtönben, így többszörösen is élte a 12. ház analógiáját.

Másik példaképének, Mahatma Gandhinak a Napja áll a 12. házban. Sikeres ügyvédi pályáját hagyta ott az emberek szolgálatáért. Szegénységi fogadalmat tett, és egész életében az erőszakmentességet hirdette. Ő is volt börtönben többször is lázadásért, de szabadulása után ugyanott folytatta, ahol abbahagyta. Spirituális vezetőként bevallása szerint az ima segítette át nehezebb időszakaiban.

Remélem, tetszettek a példák, és felkeltette az érdeklődésedet, hogy a többi területtel is megismerkedj a saját képleteden keresztül.

Ha érdekel, hogy a Te életedben milyen lehetőségek vannak, és hogyan fejlődhetsz, keress nyugodtan!