+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Párkapcsolati kérdés: menjek vagy változzak?

Ismerősömmel kerestünk válaszokat arra, hogy miért nem érzi jól magát a partnerével már egy ideje. Annyira kifejező a lap, amit húzott a helyzete leírásása, hogy elindította ezt a blogbejegyzést.

Ha párkapcsolatban élsz, és nem érzed jól magad benne, fel kell ismerned, hogy a konfliktus a kapcsolatban van-e, vagy benned.

1. Ha jól érzed magad a pároddal, és csak akkor van probléma, amikor éppen nem vele vagy, azon agyalsz, hogy éppen kivel van, mit csinál, és miért nem hív, be akarod korlátozni, hogy csak veled legyen.... nos, ezekben az esetekben magadon kell elkezdened dolgozni. Itt a saját elvárásaidat kell rendbe tenned, és nem azon fáradozni, hogy a partneredet megváltoztasd. Minden változást magunkkal kell kezdeni. Jogod van ahhoz, hogy boldog legyél, de a párodnak is joga van a szabadságához, a külön töltött időkhoz, hogy feltöltődve jól tudjon működni veled. Az elvárásaiddal, hogy megváltoztasd a partneredet, , megmérgezed a kapcsolatotokat, és ott generálsz problémát, hol nincs is.

2. Ha azonban nem érzed jól magad a pároddal, és nem tudsz csillogni mellette, nem élvezed az együtt töltött időt, nem kapod meg azt a szeretetet és energiát, amitől jól éreznéd magad, akkor tényleg gond van. Úgy érzed, hogy te mindent megteszel, hogy neki jó legyen, de cserébe nem kapsz vissza szeretetet, a párod érzelmileg elhatárolódik, esetleg kritizál, korlátoz, akkor el kell azon gondolkodnod, hogy miért ragadtál benne ebben a kapcsolatban.

Felelős vagy a saját életedért, a válaszra csak te jöhetsz rá, a döntést csak te hozhatod meg.