+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Minden egy kérdéssel kezdődik

A coaching lényege a kérdezés, a coach kérdésekkel vezeti rá a megoldásra a coachee-t. Arra ösztönzi az embert, hogy magától jöjjön rá arra, hogyan és min kell változtatni ahhoz, hogy eredményesebb legyen. 

Amióta asztrológiai és tarot coachingra adtam a fejem, rájöttem, hogy ez nem egy könnyű szakma. A legnehezebb része, amikor meg kell győzni arról az embereket, hogy a világ csak akkor változik, ha ők kezdik a változást. Hozzáállás szempontjából három típusra tudom azokat az embereket osztani, akik eddig jelentkeztek, és konzultációt kértek tőlem. 

1: Bármiért fizet, lehetőség szerint legyen benne szellemidézés, sok gyertya, és minél több spirituális mellébeszélés. Nem számít, ha nem érti. Arra keresi a választ, hogy mikor változnak meg varázsütésre a dolgok. Neki ne kelljen érte semmit tenni, csak mondjak egy dátumot. Ez a fajta együttműködés nem szokott létrejönni, bár nem kérdés, hogy nekem nagyon megérné. 

2: Kiváncsi, és érdekli a spiritualitás. Keresi az útját. Hisz a karmában, bár pontosan nem tudja, hogy mi az.  Önigazolást vár arra, hogy mindent jól csinál, az életútján halad, és ha valami nem jön össze, akkor az a karma miatt van. Miután beszélünk az egyéni felelősségvállalásről, általában 50% szokta velem folytatni a munkát. Ezekben az esetekben átfogalmazzuk a kérdést, és sikeres az együttműködés. Például ahelyett, hogy "Vállaljam el a felkínált pozíciót, vagy maradjak?" inkább ezt kérdezzük: "Mire számíthatok, ha elvállalom a pozíciót, és mire, ha maradok a jelenlegiben?" Vagy ahelyett, hogy "Megjavul a kapcsolatom a szüleimmel?" inkább arra fókuszálunk, hogy "Mit tehetek azért, hogy javuljon a kapcsolatom a szüleimmel?"

3: Érdekli az önfejlesztés, nyitott az asztrológiára és a tarot-ra. Partner az elemzéseknél, közösen keressük a válaszokat, és az ő megoldásait. Érti, hogy a cél érdekében máshogyan kell ránézni a dolgokra, nemcsak a saját nézőpontjait, hanem mások igazságát is figyelembe kell venni. Arra keresi a választ, hogy milyen erősségei tudnának neki abban segíteni, hogy egy adott célt elérjen, vagy mi az, ami akadályozza. Élmény vele együtt dolgozni.

Gondolom a fentiekből már egyértelműen látszik, hogy nincs itt semmi varázslás és süketelés, ez tényleg kemény önismereti munka. Szóval... van egy jó kérdésed?