+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Asztrológiai elemzés: Alain Delon és Romy Schneider szinasztria

Megmondom őszintén, hogy ezen a héten Kurt Cobain vagy Whitney Houston tranzitjával akartam foglalkozni a haláluk időpontjára felállítva, mert nagyon érdekes téma.

Azonban meggondoltam magam. A héten elegem lett a halálból. Nem akarok vele foglalkozni. Olyan témát választottam hát, ami szintén érdekes lehet: két híres ember, Alain Delon (1935.11.08, 3:25, Sceauxés Romy Schneider (1938.09.23, 22:00, Bécs) párkapcsolati asztrológiai elemzése. Szinasztriának hívjuk azt, amikor két ember képletét egymásra vetítjük, hogy meglássuk belőle, mi a dolguk együtt, hol erősítik egymást, milyen konfliktusuk várható és mely területen. Nemcsak szerelemre lehet felállítani a képletet, ugyanígy elemezhetjük családtagok viszonyát, barátságokat, de munkahelyi kapcsolatokat is.

Alain Delon és Romy Schneider szerelme tragikus szerelem volt, fájdalmasan gyönyörű. A Christine forgatásán találkoztak először, akkor Romy már ünnepelt színésznő volt, Alain kezdő színész. Az eleinte nehéz és vitákkal tarkított munkakapcsolatból szenvedélyes szerelem lett, és Romy Rárizsba költözött Alainhez. Öt évig éltek együtt. A feszültségek akkor kezdődtek, amikor Alain befutott, Romy karrierje pedig megtorpant. Mindketten erős egyéniségek voltak, de a dolgok kicsúsztak a kezükből. Kapcsolatukat rengeteg veszekedés és megcsalás is jellemezte. Végül Alain szakított, akinek új nő lépett az életébe. Romy padlóra került a szakításuk után, és nem is heverte ki azt egész életében. 

És lássuk most, hogy mit mutat kettejük képletének összevetése. Azt mondja a szinasztria, hogy minél több együttállás van egy képletben, annál stabilabb a kapcsolat. Ha Alain születési képletét Romy születési képletére helyezzük, láthatjuk, hogy Alain Napja Romy Vénuszán áll Romy 5. házában, ami a Szerelem háza, ráadásul Skorpióban, ami felerősíti a szenvedélyt, és a fizikai vonzódást. És fordítva, Romy Napja és Holdja is rajta áll Alain Vénuszán a 4. házban, az Érzelmek területén a Mérleg jegyében. Ez a oda-vissza hatás egy nagyon erős kötés, nem kérdés, hogy egymásnak voltak teremtve. Ez magyarázza, miért történtek olyan gyorsan a dolgok a megismerkedésük után. Pár hónappal a forgatás után Alain már eljegyezte Romy-t, bár az esküvő sosem jött létre. Nézzük tovább. Alain aszcendense és Romy Napja szintén együtt áll. Ez azt mutatja, mennyire rajongtak egymásért, és csodálták egymást. Az viszont, hogy Alain aszcendense még Romy Holdjával is együtt áll, már hozhat bizonytalanságot a kapcsolatban, ugyanis mindkét félnek nagyon erős az érzelmi stabilitásra való igénye. Ha ez sérül, a kapcsolat szétesik. Márpedig ez egy valós probléma volt a kapcsolatukban. Romy szinte menekült otthonról a mostohaapjától, aki eleinte molesztálta, majd pénzforrásnak tekintette. Alain-ről már korábban írtam, az ő gyerekkora sem volt egy habostorta, nevelőszülők, internátus, szökés, hadsereg... Két sérült ember találkozott, és szó sem volt arról, hogy egyikük is érzelmi stabilitást tudott volna nyújtani a másiknak.

Miért csalta meg Alain Romy-t? Miért nem volt neki elég ez a kapcsolat? A magyarázatot egyrész egy újabb együttállás mutatja Romy Szaturnusza és Alain Holdja között. A Szaturnusz, mint felelősségvállalás, érettség, a Hold, mint az érzelmek, bizonytalanság. Lehetett volna ebből akár felelősségteljes, harmonikus kapcsolat is, de a történtek ismeretében már tudjuk, hogy Alain kimenekült ebből a korlátozásból, nem vállalta fel a felelősséget. Továbbá aszcendensük kvadrátban áll egymással. Ez napi feszültségeket generált közöttük, lehet, hogy ugyanaz volt a céljuk, de máshogyan akarják elérni. Ezt a két nehézséget tetézi, hogy Romy Uránusza szembenáll Alain Napjával. Tudjuk, hogy a kapcsolatukban nagy problémát okozott az is, hogy a karrierjük építése miatt szinte állandóan úton voltak, és bár megpróbálták összeszervezni az útjaikat, mégis sokszor voltak egyedül, magányosan. Ez a legjobb kapcsolatokat is felemészti.

Az Alain Marsa és Romy Holdja között fellépő kvadrát, illetve Alain Merkúrja és Romy Plútója között fellépő kvadrát nemcsak erős szexuális vonzódást jelent, hanem támadásokat, ami a kapcsolatban lévő feszültséget és vitákat jelöl, és megmagyarázza azt is, ahogyan Alain a szakítást intézte: az USÁ-ból hazatérve Romy egy levelet talált egy csokor fekete rózsával, a levélben ennyi állt: "Mexikóba mentem Nathalie-val." Ennyi. Romy összetört, élete pokol lett, és soha többé nem volt boldog.

És mégis annyi vita és konfliktus után életük végéig barátságban maradtak, Romy Alain-t tartotta élete szerelmének, és viszont. Alain évekkel később a Medence című filmet is azzal a kikötéssel vállalta el, hogy Romy játssza benne a partnerét. Ezzel óriási szívességet tett Romy-nak, újra elindította a pályán. 

És mégis annyi vita és konfliktus után életük végéig barátságban maradtak, Romy Alain-t tartotta élete szerelmének, és viszont. Alain évekkel később a Medence című filmet is azzal a kikötéssel vállalta el, hogy Romy játssza benne a partnerét. Ezzel óriási szívességet tett Romy-nak, újra elindította a pályán.

Csodálatosan kegyetlen, hihetetlen amplidúdókkal működő szerelem volt. A képlet nem tudja a részleteket visszaadni, de magyarázatot adhat sok dologra. Lehettek volna együtt boldogok? Nos, maga a képlet nem determinálja, hogy egy kapcsolat jó, vagy rossz véget ér. Meg lehetett volna jól is élni ezt a képletet több felelősségvállalással, és egymás iránti mély őszinteséggel. Sajnos nekik nem sikerült. Lehet, hogy ha sikerült volna, nem váltak volna ekkora művésszé, hiszen a művészetük nem tudott volna a fájdalmukból táplálkozni.

Blog

Aktualitás: 2022-es előrejelzés

Korkülönbség a párkapcsolatban

3 tévhit az asztrológiával kapcsolatban

Aktualitás: 2021. szeptember 27-től hátrálni kezd a Merkúr... is...

Dühkezelési tippek a Mars-Plútó szembenállás apropóján

Minden egy jó kérdéssel kezdődik

Tarot a coachingban

Asztro-kvíz: Interjú a sztárral

Asztrológiai elemzés: A Bitcoin képlete

Asztro-kvíz: Ki lehet ez a nem tipikus Halak-zseni?

Asztro-kvíz: Ki lehet ő?

Asztrológiai elemzés - Steve Jobs

Asztrológiai elemzés - Hugh Hefner

Aktualitás: 2021 éves elemzés

Aktualitás: A Vízöntő-korszak

Asztrológia elemzés - Nikola Tesla

Asztrológiai elemzés: Alain Delon és Romy Schneider szinasztria

Asztrológiai elemzés - Kurt Cobain

Asztrológiai elemzés - Frank Sinatra

Aktualitás: Jupiter és Plútó együttállás 2020. november 12-én

Pontosítás az asztrológiában

Aktualitás: Jupiter és Neptunusz szextil október 12-én

Aktualitás: Mars kvadrát Plútó 2020. október 9-én

Asztrológiai elemzés: Jennifer Aniston és Brad Pitt szinasztria

Aktualitás: Önérvényesítés az őszi napéjegyenlőség időszakában 2020. szeptember 22-től

Aktualitás: Konfliktuskezelési tippek a Mars retrográd mozgásához kapcsolódóan

Aktualitás: A Mars retrográd mozgásba fordul 2020. szeptember 9-én

Aktualitás: Vénusz-Szaturnusz szembenállás 2020. szeptember 2-án

Asztrológiai elemzés: Halle Berry és az Oscar díj (Szörnyek keringője, 2002)

I. ház

12. ház II.

12. ház I.

Asztrológiai elemzés: Tina Turner

Asztrológiai elemzés: Alain Delon

Asztrológiai elemzés: John Fitzgerald Kennedy