+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Aktualitás: 2021. szeptember 27-től hátrálni kezd a Merkúr... is...

Nem nagy ügy. Ami már nagyobb ügy, hogy szeptember 27-től október 6-ig összesen 6 bolygót látunk majd visszafelé haladni az égen. Igen, nincs itt semmi becsapás, én is úgy tanultam, hogy a bolygók egyirányban keringenek a Nap körül a Földdel együtt. Az asztrológiában viszont mi mindent a Földről vizsgálunk, ezért amikor a bolygók keringés közben néha megelőznek minket, néha lemaradnak, mi ezt a lemaradást hívjuk hátráló mozgásnak. Ilyenkor ugyanis a Földről olyan, mintha a bolygó hátrafelé mozogna. A sort a Plútó kezdte áprilisban, majd szépen felsorakoztak mellé a Szaturnusz,  Jupiter, Neptunusz, Uránusz, és legutoljára a Merkúr. A 6-os csapatból először a Plútó fog kilépni október 6-án.

A retrográd bolygók felerősítik a kedvezőtlen hatásokat, és lelassítják a kedvező hatásokat. Ezt ki nem tapasztalta még az elmúlt hónapok hatásai alapján? Lássuk most, mit várhatunk, amikor végre előre indulnak?

Plútó retrográd 2021. április 27-október 6.

A Plútó (Skorpió jegy uralkodója) hátrálása nagyobb intenzitást hozott magával, és lehetővé tette, hogy nagyobb betekintést nyerjünk önmagunkba. Itt volt az ideje, hogy újraértékeld azokat a területeket, amelyeket ellenőrizni tudsz, és elengedd azokat a területeket, amelyeket nem. A retrográd időszakban meg kellett találni, mivé akarsz válni, mit akarsz teljesen megváltoztatni az életedben. Amikor végre direktbe fordul, meg tudjuk hozni a döntést, és megváltoztathatjuk azt, amire képesek vagyunk.

Szaturnusz retrográd 2021. május 22-október 10. 

A Szaturnusz (a Bak és a Vízöntő jegyek uralkodója) hátrálásakor lehet, hogy át kellett gondolnod prioritásaid sorrendjét és azt, hogy hogyan használhatod fel jobban az idődet. Rájöttél hogy nem tudod irányítani a környezetedet, és az üzleti életben jó néhány hullámvölgyet tapasztalhattál ebben az időszakban. Felismerhetted a problémákat, és amikor végre előre indul, megoldhatod őket. Meghozhatod az érett döntéseidet és felelősségteljesebb életet kezdhetsz. 

Jupiter retrográd 2021. június 20-október 17. 

A Jupiter (a Nyilas és a Halak jegyek uralkodója) szabályozza a növekedést és a terjeszkedést, valamint a magasabb szintű tanulást és a tengerentúli utazásokat, azonban a hátráló időszakban a növekedés és bővülés normális üteme lassult. Ez is alkalom lehetett arra, hogy átgondold az életed olyan aspektusait, ahol fel kell fedezned erkölcsi érzékedet, és magasabb rendű céljaidat. Úgy érezhetted, hogy azok az ötletek, amelyek egyszer felvillanyoztak és motiváltak, hirtelen nem vonzanak, vagy csak csekély vonzerőt mutatnak. Amikor ez az időszak végetér, a gondolataid kikristályosodnak, a hited és a bizalmad visszatér, és új felfogással juthatsz előre.

Neptunusz retrográd 2021. június 20-december 1.

A Neptunusz (a Halak jegy uralkodója) hátrálásával nehézségeket okozhatott a határok megállapítása. Erős benyomásaid lehettek, amelyeket talán nem tudtál könnyen megmagyarázni. Tapasztalhattad az identitásválság valamilyen formáját. Hajlamos lehettél a megtévesztésre, akár az önbecsapásra is. Álomvilágban élhettél, amit különböző szerekkel is erősíthettél (alkohol, drogok).  Előre indulásával segít abban, hogy az inspirációt és a lelkesedést munkába állítsuk. Felszabadít bennünket a hamis vádak és az áldozati szerep alól, véget vet szorongásunknak. 

Uránusz retrográd 2021. augusztus 19-2022. január 18.

Uránusz (a Vízöntő jegy uralkodója). Az Uránusz energiája általában meglehetősen zavaró, és váratlan dolgokra számíthatsz. A hátráló Uránusz az élet tökéletlenségeit helyezi középpontba, és ezzel együtt a szabadságra helyezi a hangsúlyt. Nagyon kiábrándulhatsz saját hétköznapi énedből és tapasztalataidból, valamint konfliktusba kerülhetsz a régi és az új között. Az izgalmat a szorongás váltja fel. Amikor ismét direktbe fordul a bolygó, lehetővé teszi sajátos energiáink szabad áramlását, belső és külső világunk megváltoztatása érdekében.

Merkúr retrográd 2021. szeptember 27-október 17

Amikor a Merkúr (kommunikáció) retrográd (úgy tűnik, hogy visszafelé tart), félreértésekhez vezethet a kommunikációval kapcsolatos kérdésekben. Ezeket az időszakokat különösen a Merkúr - Ikrek és Szűz uralta jelek fogják érezni. Általában azt mondjuk, hogy ne kezdjünk semmi újat. Ne hozz fontos döntéseket a retrográd időszakban, mivel valószínűleg tévednél a pontatlan, hiányos vagy elérhetetlen információk miatt. A mindennapi kommunikáció kifejezetten frusztráló lehet. Amikor a Merkúr újra előre indul, jöhetnek az új célok, tervek, szabadon használhatjuk a fantáziánkat.

Blog

Aktualitás: 2022-es előrejelzés

Korkülönbség a párkapcsolatban

3 tévhit az asztrológiával kapcsolatban

Aktualitás: 2021. szeptember 27-től hátrálni kezd a Merkúr... is...

Dühkezelési tippek a Mars-Plútó szembenállás apropóján

Minden egy jó kérdéssel kezdődik

Tarot a coachingban

Asztro-kvíz: Interjú a sztárral

Asztrológiai elemzés: A Bitcoin képlete

Asztro-kvíz: Ki lehet ez a nem tipikus Halak-zseni?

Asztro-kvíz: Ki lehet ő?

Asztrológiai elemzés - Steve Jobs

Asztrológiai elemzés - Hugh Hefner

Aktualitás: 2021 éves elemzés

Aktualitás: A Vízöntő-korszak

Asztrológia elemzés - Nikola Tesla

Asztrológiai elemzés: Alain Delon és Romy Schneider szinasztria

Asztrológiai elemzés - Kurt Cobain

Asztrológiai elemzés - Frank Sinatra

Aktualitás: Jupiter és Plútó együttállás 2020. november 12-én

Pontosítás az asztrológiában

Aktualitás: Jupiter és Neptunusz szextil október 12-én

Aktualitás: Mars kvadrát Plútó 2020. október 9-én

Asztrológiai elemzés: Jennifer Aniston és Brad Pitt szinasztria

Aktualitás: Önérvényesítés az őszi napéjegyenlőség időszakában 2020. szeptember 22-től

Aktualitás: Konfliktuskezelési tippek a Mars retrográd mozgásához kapcsolódóan

Aktualitás: A Mars retrográd mozgásba fordul 2020. szeptember 9-én

Aktualitás: Vénusz-Szaturnusz szembenállás 2020. szeptember 2-án

Asztrológiai elemzés: Halle Berry és az Oscar díj (Szörnyek keringője, 2002)

I. ház

12. ház II.

12. ház I.

Asztrológiai elemzés: Tina Turner

Asztrológiai elemzés: Alain Delon

Asztrológiai elemzés: John Fitzgerald Kennedy