+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Dühkezelési tippek a Mars-Plútó szembenállás apropóján

Ennek a bejegyzésnek igazából nem is egy, hanem két apropója is van. Az egyik  a Szaturnusz-Uránusz kvadrát, ami június 14-én másodszor pontosodik be az évben (az első február 17-én volt, és korábban írtam bővebben róla). A hatás a lassú planétáknak köszönhetően több hétig tart, tehát már most nagyon érezhető. Feszültséggel teli időszak ez, amit a változások indikálnak. A másik a Mars-Plútó szembenállás, ami június 5-én lesz pontos. Ez a hatás inkább az önmérsékeltünket bombázza. Külön-külön is bőven elég lenne ez a két fényszög, de így együtt felfokozottan teszik próbára az önfegyelmünket. Többször érezhetjük azt, hogy az asztalra kell csapnunk, mindenki hülye körülöttünk, és mindjárt felrobbanunk a feszültségtől.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy nagyobb testi és lelki sérülések nélkül átvészeljük ezt az időszakot?

Az önismereti munka célja az, hogy megértsük az érzelmeinket, és kontroll alatt tartsuk. Ha nem fogadjuk el a dühünket, és a szőnyeg alá söpörjük, attól még nem múlik el, csak szépen lassan felemészt a feldolgozatlan feszültség. A kontrollálatlan dühkitürés pedig maga az agresszió, és szintén káros akár magunkra, akár másra irányul.

Tehát kezdjük az érzelem elfogadásával. Ne ostorozd magad azért, mert valaki vagy valami hatására felkaptad a vizet! A cél legyen az, hogy megértsd, honnan jön a düh, és mit kezdesz vele. Minden fejben dől el. Észrevetted már, hogy különböző helyzetekben ugyanarra a problémára más a válaszreakciód? Például a pincér véletlenül rád önti a vizet. Előtte éppen egy jó hírt kaptál, és olyan feldobott vagy, hogy csak nevetsz az egészen. Máskor meg, amikor alacsonyabb az energiaszinted, élesen kikéred magadnak az ügyetlenségét. Tehát még egyszer: minden fejben dől el. Az érzelmeink jönnek és mennek, nem állandóak. A tudatos figyelem segít abban, hogy stabil maradj, és urald az érzelmeidet. Ez a tudatosság. Legközelebb, amikor megjelenik a düh, kapd el a pillanatot, és figyelj! Ne reagálj, csak figyeld a helyzetet, vagy a másik személyt, aki kiváltotta a haragodat. 

Ne szólj szám, nem fáj fejem" ahogy Mrs Lipton olyan bölcsen mondta. Ha egy konkrét személyre vagy dühös, akkor a figyelem segít abban, hogy felismerd az ő valóságát. A helyébe képzelheted magad, és megértheted a motivációját. Dönthetsz úgy is, hogy higgadt maradsz, és világosan elmondod, miért érzed rosszul magad a helyzetben a megoldásra fókuszálva. A reakciód legyen egy tudatos döntés eredménye. Magad dönthetsz arról, hogy hagyod-e az indulataidat elszabadulni, vagy több lépéssel előre gondolkodsz, és átgondolod, mi lehet ennek a stratégiának az eredménye.

Amennyiben a dühödet egy helyzet váltotta ki, a figyelmed szintén segít abban, hogy tudatosan átgondold, mennyire komoly a probléma, és érdemes-e a megoldásra koncentrálni, vagy csak egyszerűen mélyet lélegezve továbbmenni. 

És persze Meditáció! Mindig ezt mondom. A rendszeres meditáció a legjobb módszer arra, hogy lecsendesítsd az elmédet, és úgy lásd a dolgokat, ahogy vannak. 

 

Blog

Aktualitás: 2022-es előrejelzés

Korkülönbség a párkapcsolatban

3 tévhit az asztrológiával kapcsolatban

Aktualitás: 2021. szeptember 27-től hátrálni kezd a Merkúr... is...

Dühkezelési tippek a Mars-Plútó szembenállás apropóján

Minden egy jó kérdéssel kezdődik

Tarot a coachingban

Asztro-kvíz: Interjú a sztárral

Asztrológiai elemzés: A Bitcoin képlete

Asztro-kvíz: Ki lehet ez a nem tipikus Halak-zseni?

Asztro-kvíz: Ki lehet ő?

Asztrológiai elemzés - Steve Jobs

Asztrológiai elemzés - Hugh Hefner

Aktualitás: 2021 éves elemzés

Aktualitás: A Vízöntő-korszak

Asztrológia elemzés - Nikola Tesla

Asztrológiai elemzés: Alain Delon és Romy Schneider szinasztria

Asztrológiai elemzés - Kurt Cobain

Asztrológiai elemzés - Frank Sinatra

Aktualitás: Jupiter és Plútó együttállás 2020. november 12-én

Pontosítás az asztrológiában

Aktualitás: Jupiter és Neptunusz szextil október 12-én

Aktualitás: Mars kvadrát Plútó 2020. október 9-én

Asztrológiai elemzés: Jennifer Aniston és Brad Pitt szinasztria

Aktualitás: Önérvényesítés az őszi napéjegyenlőség időszakában 2020. szeptember 22-től

Aktualitás: Konfliktuskezelési tippek a Mars retrográd mozgásához kapcsolódóan

Aktualitás: A Mars retrográd mozgásba fordul 2020. szeptember 9-én

Aktualitás: Vénusz-Szaturnusz szembenállás 2020. szeptember 2-án

Asztrológiai elemzés: Halle Berry és az Oscar díj (Szörnyek keringője, 2002)

I. ház

12. ház II.

12. ház I.

Asztrológiai elemzés: Tina Turner

Asztrológiai elemzés: Alain Delon

Asztrológiai elemzés: John Fitzgerald Kennedy