+36-30-6350024
emeseasztro@gmail.com
Blog

Aktualitás: Jupiter és Neptunusz szextil október 12-én

Végre egy kellemes hatás a sok feszítés között! Jövő héten az optimizmus és növekedés bolygója kapcsolódik egy támogató fényszöggel az álmodozás és spiritualitás bolygójához.

Egy évvel ezelőtt nyáron szintén egy Jupiter-Neptunusz kapcsolódás volt az égen, amikor pár éves keresés után találkoztam a Tanítómmal. Egy elvonulásra készültünk, az elvonulást vezető oktatót csak kevesen ismerték. A lányokkal Miskolctól a Bakonyig azt találgattuk, milyen lehet majd a tanító, elbír-e majd velünk az elvonulás alatt. Izgatottan érkeztünk meg a bakonyi túristaházba, ahol egy még az enyémnél is harsányabb hang fogadott minket. Furcsa, de tényleg. Villámcsapás-szerű találkozás volt. Amikor először megláttam Tibibát, olyan érzésem volt, mintha ezer éve ismerném. Azóta sokat beszéltünk erről, mert ő ugyanezt érezte.  Véletlen volt az, ami odavezetett? Vagy a sors keze? Esetleg a csillagok? Nos, hadd ne döntsem el. A lényeg, hogy a maga kedves és határozott módján véglegesen, végzetesen rálökött az Ösvényre, hogy na erre tessék mostantól menni. Mit tehetnék? Szeretettel követem...

Hogy miért írtam mindezt le? Egyrészt azért, hogy ha Ti is érzitek mostanában azt a szelíd belső késztetést, hogy el kell indulnotok valamerre, akkor engedjetek neki, csak jó sülhet ki belőle! Másrészt azért, mert ez az elvonulás Tibibán kívül hozott még egy nagyon jelentős dolgot az életembe, ez pedig a tudatos jelenlét fontossága.

Többször említettem az előző cikkek során, hogy milyen fontos a konfliktuskezelésnél, hogy a feltételezéseink helyett a valóságot lássuk egy nézeteltérésnél, hogy ítélkezés nélkül elfogadjuk a másik álláspontját, és hogy bántás nélkül fogalmazzuk meg az igényeinket. Tulajdonképpen ez a tudatosság.

A mostani fényszögkapcsolat a Jupiter és a Neptunusz között tehát abban segíthet neked, hogy rálépj egy olyan önfejlesztő útra, aminek rengeteg gyakorlati haszna lesz az életedben. A tudatos ember ugyanis a tranzitokat és fényszöghatásokat is sokkal enyhébben éli meg, mint a nagy tömeg, tehát kevésbé hat rá bármely feszítő, konfliktusos csillagállás.

Mire figyelj oda, ha tudatosságra törekszel?

  • A tudatos ember nem hárítja a felelősséget. Tisztában van vele, hogy döntéseivel maga alakítja az életét, és nem a körülményei áldozata.
  • A tudatos ember fegyelmezett. Szavai, cselekedetei és gondolatai összehangoltak.
  • A tudatos ember nem ítélkezik. Nem tartja magát sem jobbnak, sem többnek másoknál, de tisztában van egyedi tulajdonságaival és képességeivel.
  • A tudatos ember a jelenben él. Nem rágódik a múlton, és nem álmodozik a jövőn. Itt és most él.

És hogy mivel fejlesztheted a tudatos jelenlétet?

Erre a legegyszerűbb és egyben a legnehezebb módszer is a meditáció. Egyszerű, mert szinte semmi nem kell hozzá, csak fegyelmezetten ülni egyenes derékkal. Mégis nehéz, mert általában nehéz magunkat rávenni, hogy rendszeresen végezzünk valamit. Pedig a meditációnak csak akkor van értelme, ha rendszeresen végzik, és a része lesz a mindennapoknak. 

Már nemcsak sok könyv, de tanfolyamok is elérhetők, hogy elsajátítsd a technikát, ennek érdemes utánanézni, hogy helyeen végezd.

Kérlek, hogy meditáció alatt ne a szöveggel és zenével kísért relaxációt értsétek! A meditáció a gondolatok elcsendesítéséről szól. Kezdetben csak ülj, és figyeld meg a gondolataidat! Hidd el, az elején még az is akadályokba fog ütközni, hogy 5 percig mozdulatlanul ülj, és ez természetes.

A gyakorlás rendszeresítésével azonban nem csak ez lesz könnyebb, de a gondolatok is ritkábban fognak zavarni. A rendszeres meditáció hatására átalakul a gondolkodásod, fejlődnek a kapcsolataid. Nyugodtabban reagálsz kritikus helyzetekben. Kezdd el még ma, és élvezd te is az áldásos hatását mielőbb!

Sok szeretettel kívánok kitartó gyakorlást!